בית הספר למדעי המדינה

polis

בית הספר למדעי-המדינה הוא אחד המרכזים הגדולים והבולטים בארץ למחקר והוראה בתחומים של פוליטיקה וממשל, רעיון מדיני, יחסים בינלאומיים, מדיניות ציבורית, מנהל ציבורי, שלטון מקומי ופוליטיקה השוואתית. בתוכניות השונות של בית הספר למדעי המדינה לומדים מדי שנה כ-1300 סטודנטים, שמתוכם כ-650 סטודנטים לתואר ראשון וכ-650 סטודנטים לתואר שני. תוכנית הדוקטורט של ביה"ס למדעי המדינה היא מהגדולות והמוצלחות בארץ ובאוניברסיטה.

סגל המרצים של ביה"ס למדעי המדינה מורכב מבוגרי מיטב האוניברסיטאות בארץ ובעולם המתמחים בתחומים של פוליטיקה וממשל, יחסים בינלאומיים ומנהל ומדיניות ציבורית. ההישגים המחקריים של צוות מרצי ביה"ס למדעי המדינה, מתבטאים בפרסומים בכתבי עת מהמובילים בתחומם במדע המדינה, בזכייה במענקי מחקר מקרנות יוקרתיות ובהערכה הרבה לה הם זוכים בארץ ובעולם.

חברי הסגל של בית הספר למדעי המדינה חברים במיטב מערכות כתבי העת בתחום מדעי המדינה - פוליטיקה וממשל, יחסים בינלאומיים ומנהל ומדיניות ציבורית, בארץ ובעולם כולו.

בוגרי בית הספר של מדעי המדינה באוניברסיטת חיפה ממלאים תפקידם בכירים בכל תחומי החיים ובכלל זה ניהול, תקשורת, ייעוץ ופוליטיקה. ביניהם ניתן למצוא קצינים בכירים במערכות הביטחון, ניצבים במשטרה ואלופים בצה"ל, שרים, חברי-כנסת, אנשי תקשורת מובילים ומנכ"לים של משרדי ממשלה. בוגרי תוכנית התואר השני והדוקטורט של בית הספר למדעי המדינה נושאים משרות אקדמיות בכירות בארץ ובעולם.

למה דווקא אצלנו?

כי תלמידי התואר שלנו מקבלים חווית לימודים עשירה. מעבר למגוון הקורסים, מתקיימים כחלק אינטרגראלי מתוכנית הלימודים מפגשים עם חברי כנסת, סמינרים מחלקתיים המארחים את מיטב המרצים מהארץ ומחו"ל, וסיורים לימודיים במסגרת תוכניות הלימוד. ניתן להשתלב בתוכניות מיוחדות וייחודיות בישראל ואף בעולם, כגון מודל האו"ם - תוכנית אקדמית יוקרתית הפועלת באוניברסיטאות המובילות ברחבי העולם, במסגרתה נערכות סימולציות של פעילות מוסדות האו"ם וגופים בינ"ל נוספים, מתקיימים אירועים בינלאומיים בקמפוס, וביקורים במוסדות בינלאומיים בישראל, כמו מטה האו"ם בירושלים.

כי אצלנו תקבלו כלים שיסייעו בידכם בשוק העבודה. לימודי התואר הראשון מעניקים לסטודנטים כלים עיקריים להשפיע על הפוליטיקה בישראל, ומקנים בסיס השכלתי, המאפשר לבחון ולנתח לעומק את האופן בו הפוליטיקה משפיעה על התהליכים השונים במדינה. התואר פותח כיוונים לעבודה במגוון גדול של תחומים ומוסדות, .ולהמשך לימודים לתארים מתקדמים לימודי התואר השני מחדדים את הידע באחת משלוש הדיסיפלינות של מדעי המדינה: יחסים בינלאומיים, מינהל ציבורי, וממשל ורעיון מדיני. התואר השני כולל עבודת מחקר ופותח תחומי ידע נוספים, ומאפשר יצירת קשרים עם גופים שונים העוסקים בתחום. בשל כך, התואר במדעי המדינה פותח דלתות להשתלבות בשוק העבודה כחברי כנסת, דיפלומטים, פוליטיקאים, ראשי מועצות וערים, עובדי משרד הביטחון, עובדי משרד החוץ, עיתונאים, אנשי תקשורת, עובדי הוראה, עובדי מחקר. כמו כן, התואר מהווה בסיס להשתלבות בארגונים בינ"ל שפעילותם כוללת ניתוח מערכות מדינתיות.

קישור לאתר בית הספר למדעי המדינה באוניברסיטת חיפה