החוג לפילוסופיה

philosophy

החוג לפילוסופיה נחשב לחוג מוביל בארץ. סגל המרצים מורכב מחוקרים מצטיינים בעלי מוניטין בינלאומי. הלימודים בחוג בכל התארים מתאפיינים באוירה נינוחה ודינמית, יחס אישי לתלמידים, מגוון רחב של שיעורי בחירה ומרצים נגישים.

לימודי התואר הראשון (ב.א.) מקנים לתלמידים היכרות בסיסית עם שיטות המחשבה המרכזיות בפילוסופיה, הבעיות הפילוסופיות, והטקסטים החשובים במסורות השונות. התלמידים לומדים לחשוב באופן ביקורתי ומבוסס, לקרוא ולנתח טקסטים, רעיונות וטיעונים, ולכתוב חיבורים מנומקים ברמה אינטלקטואלית נאותה.

אפשרויות תעסוקה בסיום הלימודים: לא תמצאו מודעות דרושים רבות שבהן כתוב: “דרוש פילוסוף”. אך יש לזכור כי בלימודי התואר הראשון מקובל ללמוד במסגרת דו-חוגית, וזה מאפשר לשלב בחירת חוג “מעשי” עם לימודי הפילוסופיה המציעים עניין, הבנה ואף חוכמה. ובכל מקרה, מחקרים מארה”ב ומדינות נוספות מראים (ראו פירוט באתר החוג) כי לימודי הפילוסופיה מקנים ללומדים אותם יתרון משמעותי בתחום התעסוקה, וכלים חשובים שישרתו אתכם בכל עבודה שבה תבחרו, כל עוד אחת מדרישות התפקיד היא: לחשוב.

קישור לאתר החוג לפילוסופיה